No Widgets found in the Sidebar

Негуши

У цьому гірському містечку, на висоті 900 метрів над рівнем моря, виробляють високоякісний мед і приємний освіжаючий напій медовуха.

Ті, хто бував у Ловчені чи Цетінє кілька разів, знають, що туристичний маршрут найкраще завершити, коли після відвідування русла Іванів та мавзолею на Ловчені ви їдете в бік Негушів, місця народження Петра II Петровича Негоша та решти дворян. династія Петровичів.

Є також будинок народження Негоша, який перетворений на музей, але в цьому селі є також відома школа, яка раніше славилася освітою цетинців, і позначена туристичними знаками.

Останнім часом Негуші відомі виробництвом знаменитого сиру з Негуші, копченої шинки та сушених козячих сирів з Негушів. У цьому гірському поселенні, на висоті 900 метрів над рівнем моря, виробляють високоякісний мед і приємний освіжаючий напій медовуха. Тому туристичні групи завжди зупиняються в цьому поселенні і куштують фірмові страви Негуші. З цієї місцевості дуже давно став відомий смачний стейк Njegusi, який завоював численні європейські ресторани.

Над Негушами, на Буковиці, є старовинна чорногорська таверна «Код Пера» (у Перо), що належить родині Мілошевичів, яка відкрила перший гостьовий будинок у Чорногорії. Тут регулярно зупиняються автобуси та автомобілі, які повертаються з Цетінє або їдуть з Котора чи Тівата.

У самих Негушах є близько 50 будинків, будинок відпочинку, ресторан «Njeguska sijela» (місця з Негушів), багато місць для сушіння копченої шинки та корчма. Будинки побудовані з каменю, а в новіших використані більш сучасні матеріали та елементи. По асфальтованій дорозі, що проходить через селище Негуші, ви натрапите на письмові повідомлення про те, що окрім ресторанів, знамениті Нєгуші копчені шинку та сир, а також виноградний бренді та лозу, які ви можете придбати безпосередньо у домогосподарств у сусідньому помешканні. Якщо ви зважитеся на таку подорож, ваші знання про історію, традиції та культуру Чорногорії стануть чудовим досвідом.