Цей ароматний солодкий соус-маринад для ребер-барбекю не відрізняється від соусу, який подають в одному відомому ресторані в Монреалі. Кажуть, біля цього ресторану вишиковуються черги на вулиці будь-якого дня тижня заради цієї страви. Соус виходить дуже солодкий, незважаючи на те, що кількість цукру я зменшила утричі, якщо порівнювати з оригінальним рецептом. Мені це не заважало, я люблю солодке м’ясо. Якщо у вас інші пристрасті, зменшіть кількість цукру. Хотіла ще додати – використовуйте яблучне пюре із кислих яблук, але навряд чи ви знайдете подібне у наших магазинах. Влітку, у сезон барбекю, я обов’язково повторю цей рецепт. Ну а поки що можна приготувати і в духовці. Це також дуже смачно!

Інгредієнти:

Ребра свинячі – 800 г
Пюре (яблучне, готове. Можна використовувати пюре для дитячого харчування) – 80 г
Кетчуп – 80 г
Часник (сухий, у порошку) – 1/2 ч. л.
Паприка солодка – 1/2 ч. л.
Перець чорний (мелений) – 1/2 ч. л.
Соєвий соус – 2-3 ст. л.
Лимон (вичавити сік) – 1/2 шт
Цукор коричневий – 3 ст. л.
Кориця (мелена) – 1/2 ч. л.

Приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти (крім м’яса, звичайно) у відповідному за розміром посуді.

2. Реберця розріжте так, щоб на порцію припадало по одному ребру. Якщо шматки великі і ви готуватимете м’ясо в духовці, можна попередньо відварити їх протягом 15-30 хвилин. Я цього не робила. Покладіть м’ясо в соус, добре обмажте кожен шматок і заберіть у холодне місце щонайменше на 30 хвилин для маринування.

3. Викладіть ребра на лист, накрийте фольгою і запікайте від однієї години до півтори при Т220 С. якщо м’ясо виділить занадто багато соку, злийте його.

4. Соусом, що залишився, змащуйте ребра кожні 20-30 хвилин. Через 40 хвилин фольгу зняти та запекти м’ясо до рум’яності.

5. Якщо соус залишиться, зваріть його залишки на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться, і подавайте окремо для тих, хто любить реберця з подвійною порцією соусу.

Смачного!

Свинячі реберця по-канадськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *