No Widgets found in the Sidebar

Який алкоголь п’ють у Чорногорії?

У Чорногорії до алкоголю ставляться дуже позитивно, майже як і у Росії. Зважаючи на сприятливий клімат для вирощування винограду, саме цей продукт є головною основою для алкогольних напоїв у країні. Можна сміливо стверджувати, що виробництво алкоголю це національна традиція місцевих жителів, а серед сувенірів, що привозяться туристами, алкогольні напої займають одне з провідних місць. Не лише у Чорногорії, а й у всій Європі добре відомі місцеві вина. У країні мають попит винні тури, в які входить відвідування виноградних плантацій, а також дегустація. Найкращими чорногорськими винами вважаються «Крстач» та «Вранац». Ці вина входять до сотні найкращих європейських вин і вважаються однією з головних візитівок країни.

Вино Вранац (Vranac) перекладається російською мовою як «вороний кінь». Воно виробляється з однойменного сорту винограду і має темно-рубіновий колір (якщо не придивлятися, то здаватиметься, що це чорне вино). Це вино з фруктовим присмаком визнано не тільки в Європі, а й у всьому світі. Особливістю цього вина є те, що після одного-двох років зберігання у ньому з’являються додаткові ноти (шоколаду, кориці, трав, в окремих випадках з’являється дубовий аромат). Фортеця цього напою становить 12,5%. Виробництвом вина займається найбільша виноробна фірма Чорногорії, а також деякі монастирі (у монастирях вино виготовляють за старовинними рецептами). Для туристів це вино абсолютно доступне, тому що середня ціна пляшки становить 3-6 євро, а ось якщо йдеться про колекційний напій,

Не менш популярним є вино Крстач (Krstač), його ще називають унікальним. Вся річ у тому, що це вино виготовляють із сорту винограду, який окрім як у Чорногорії більше ніде не росте лише біля містечка Ніколь Церковь, що біля Підгориці (в інших місцях не приживається). Назва отримала таку назву через те, що виноградники розташовані у формі хреста. Це вино сподобається тим, хто віддає перевагу білим винам. Знайти його у торговельній мережі країни великих проблем не складе. У країні виробляють інші види вин (Савіньйон, Шардоне, Мерло), але саме Крстач і Вранац користуються найбільшою популярністю. Спробуєте та оцініть.

Також країні добре ставляться до пива, але тут є один нюанс: хоч як це дивно, але в Чорногорії є лише один вид національного пива – Нікшичко, яке виготовлене з кінця 19 століття. У виробництві використовується гіркий хміль, ячмінь та вода з гірських джерел. Фортеця напою становить стандартні п’ять відсотків. Багато містах є невеликі пивоварні, які варять пиво тільки для окремих ресторанів.

Серед міцних алкогольних напоїв перше місце посідає рак. Цей алкогольний напій популярний не лише в Чорногорії, а й у всіх балканських країнах, і на цьому сайті про нього вже неодноразово писалося. Це звичайний фруктовий алкоголь, міцність якого сягає 60%. Його роблять у різний спосіб з різних інгредієнтів, так що уточнюйте цю інформацію перед покупкою.

Не рідко можна зустріти і хорошу медовуху, мистецтво приготування якої бере свій початок чи не в язичницькі часи. Цей напій виходить у процесі ферментації розчину натурального меду. У принципі, технологія приготування медовухи, аналогічна технології виробництва вина. Медовуха може бути як алкогольною, так і безалкогольною.