No Widgets found in the Sidebar

Которська кухня

У Которі можна спробувати традиційну національну чорногорську кухню, а також багато інших сучасних делікатесів.
У Которі можна спробувати традиційну національну чорногорську кухню, а також багато інших сучасних делікатесів.

У Которі можна спробувати традиційну національну чорногорську кухню, а також багато інших сучасних делікатесів. Практично немає ресторану, меншої відкритої тераси, готельної тераси чи которської фієсти, на якій не подають страви Котора. Пропонуємо, відвідавши Котор, спробувати домашню рибну юшку (його зазвичай готують із вареної риби форелі). Насправді це один із видів рибного супу, з більшими шматочками риби, з рисом і різними добавками, які надають страві темно-червоний колір і різкий запах, який дуже спонукає вас спробувати цю страву, навіть якщо ви не дуже смачна риба. весело.

ньоккі
Которський жарт

Із солодких ласощів которці дадуть вам « фрустулу » (хрустке, сухе, солодке печиво ромбоподібної форми), але найвідомішою стравою є которський «джок » (макаронна фірма), яку здебільшого подають під час великого і відомого Котора. карнавали.

Окрім традиційної чорногорської кухні, яка складається з копченої шинки, сиру, оливок та знаменитих червоних і білих лоз, у Которі можна спробувати й усі інші страви. Майже в кожному готелі, ресторані, кафе можна замовити всі види італійської піци, а також пропонують інші страви італійської кухні.

Традиційна чорногорська закуска
Традиційна чорногорська закуска

У меню всіх готелів і ресторанів Котора можна знайти майже всі рибні фірмові страви та страви з морських фруктів : салат з восьминога, рис з морськими фруктами, рибні густі супи, омари, кальмари на грилі, різні види морської риби тощо…

Оскільки кухня в Которі переважно середземноморська, майже всі рибні страви, кухарі використовують добавки, які роблять запах і смак середземноморської кухні ще більш особливим. Це: лимон, петрушка, базилік, розмарин, часник, а також інші добавки, які роблять їжу корисною та смачною для спроби.